Чому раніше повновода річка Молочна вмирає, - вчені

Вчені вважають, що Азовське море стало більш солоним через те, що майже не живиться прісною водою від малих та середніх річок. Що з ними сталося?


Молочна - найбільша річка північно-західного Приазов'я в Запорізькій області, впадає в Молочний лиман Азовського моря і має протяжність 197 км. Кілька років тому вона була повноводною, глибокою і мала значні рибні запаси, передають Патріоти України. Сьогодні ж картина зовсім інша і виглядає гнітюче. На всій протяжності річка заросла очеретом, замулилась і обміліла. Виною тому бездумна діяльність людей, за кілька років перетворили річку в болото.

На протяжності її русла побудовано близько сотні незаконних дамб, джерела закриті, а підземні води, які повинні її підживлювати використовуються для особистих господарств селян.

Про жалюгідний стан Молочної розповіли в сюжеті телеканалу Суспільне Запоріжжя.

Свої коментарі журналістам дали вчені. Завідувач кафедри екології МНПУ Володимир Злодійка розповів, що призвело до екологічної катастрофи. А Валерій Санько, заступник директора Приазовського Національного парку зазначив, що відсутність підживлення прісними водами впливає на стан Молочного лиману.

Про те, які заходи будуть вжиті для порятунку головної водної артерії регіону, дивіться на відео:


Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...