Чому в Україні оголошують "швидкі" повітряні тривоги - детальне роз’яснення

В Україні періодично оголошують "швидкі" тривоги, які тривають усього кілька хвилин. Особливо часто вони спостерігаються в областях, що мають спільний кордон з РФ чи РБ та в регіонах, розташованих на узбережжі Чорного моря, передають Патріоти України.

В соцмережах зʼявилося детальне розʼяснення, чому так відбувається. Зазначається, що це повʼязано із ворожими винищувачами, які інколи заходять у повітряний простір України.

Так, коли датчики фіксують російський військовий літак над територією держави, автоматично вмикаються сирени в тих областях, які знаходяться в імовірній зоні ураження. Якщо винищувач не випускає ракети, то оголошується відбій тривоги.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...