"Чорна смерть", що наводить жах на окупантів: Вітаємо з Днем морської піхоти України! Історія, традиції, сьогодення

В силу діяльності на межі двох природних середовищ і вольові якості, і озброєння цих бійців традиційно найвищого ґатунку. І морська піхота України гідно здає важкі іспити по захисту рідної землі, і рідних морів від дуже сильного та підступного ворога

23 травня — День морської піхоти в Україні

У четвер, 23 травня, професійне свято відзначають морські піхотинці України, нагадують Патріоти України. Війська морської піхоти входять до складу ЗСУ та є передовими з'єднаннями сил висадки. Морська піхота діє у складі тактичних та оперативно-тактичних десантів, обороняє території базування ВМС, островів, портів, аеродромів та інших важливих ділянок та об'єктів.

Указ "Про День морської піхоти України" був підписаний у 2018 році

Рівно рік тому, 23 травня 2018 року, п'ятий президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про День морської піхоти України". Документом затверджувалося і створення святкового дня, і відродження та розвиток військових традицій морської піхоти ВМС ЗСУ.

Морські піхотинці у 2018 році отримали оновлені берети

Того ж дня морпіхи отримали берети іншого кольору. Замість чорного головного убору тепер вони носять берети відтінку морської хвилі. "Як штормове Чорне та Азовське море", — зазначив Петро Порошенко під час вручення нового головного убору генерал-майору Юрію Соделю у Миколаєві у 2018 році.

Перші морські піхотинці з'явилися за гетьмана Скоропадського у 1918 році

Чому 23 травня стало Днем морської піхоти?

Згідно з історією України саме 23 травня 1918 року гетьман Павло Скоропадський наказав розпочати формування цього роду військ для несення служби на системному рівні. Спочатку було створено три полки, у кожному з яких було по три курені (батальйони). Курені ж, зі свого боку, мали по чотири піхотні та по одній кулеметній сотні.

Починаючи від часів Гетьманату і до сьогодні морська піхота реформувалася та зазнавала певних структурних змін. Історичні події наклали на її розвиток свій відбиток. Але українські піхотинці в усі роки були і залишаються прикладом мужності та незламності Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...