Чорнобильська зона радує науковців все більше: У заповіднику виявили майже вимерлих хижих птахів

У Чорнобильській зоні виявили птахів сімейства яструбиних - великих підорликів. Цей вид знаходиться під загрозою вимирання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Newsweek.

Там помітили 13 пар великих підорликів, які гніздяться. "Зазначається, що всього в Європі залишилося 4 500 пар цих птахів, які гніздяться", - йдеться у повідомленні.

Після техногенної аварії на Чорнобильській АЕС великі підорлики оселилися в зоні відчуження, яка спорожніла через радіацію. Через відсутність людей чисельність птахів збільшилася.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...