"Чорний лебідь" розправив крила наприкінці 2022 року. Яких бід вже наробив новий штам COVID-19 Омікрон і чого чекати далі

Новий штам коронавірусу похитнув світовий туризм, ціни на нафту та навіть криптовалюти. Але все може бути не так страшно.

Планетою шириться новий штам коронавірусу, який прозвали омікроном, на честь 15 літери грецької абетки. 24 листопада про його відкриття заявили південноафриканські вчені, зазначають Патріоти України.

Поки про нього відомо не так багато. Припускають, що він здатний швидко поширюватися та навіть "обходити" сучасні вакцини від COVID-19 через понад 30 мутацій (для порівняння, у штаму "дельта" їх вдвічі менше)

ВООЗ віднесла його до варіанту "небезпечних".

Цього виявилося достатньо, щоби менш ніж за тиждень омікрон зачепив кілька галузей економіки та "закрив" низку країн.

Не тільки у Африці

Новий штам вірусу всього за кілька днів після ПАР та Ботсвани виявили в себе Велика Британія, Нідерланди, Німеччина, Гонконг, Італія, Бельгія, Ізраїль, Данія, Австрія, Чехія, Австралія, Канада, Португалія, Іспанія, Швеція, Японія.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...