"Чорних" робітників приберуть, а об'єкт перейменують: Кличко розповів, що буде з Аркою Дружби народів у Києві

У Києві вже на нинішньому тижні приберуть бронзову скульптуру двох робітників, яка була встановлена в 1982 році під Аркою "Дружби народів" ‒ як знак "возз'єднання України з Росією". Про це в понеділок, 25 квітня, заявив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України.

"Своє ставлення до України Росія "ознаменувала" звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої "дружби двох народів" будуть прибрані з центру Києва", - підкреслив градоначальник.

Згодом і другу, і другу скульптуру також буде повністю демонтують. "Оскільки там більш складна процедура і це займе більше часу. А до цього її можна буде використовувати як простір для експозицій. Арку з титанових листів перейменуємо-старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапора", - йдеться в тексті.

Які види повісток вручають українцям і що загрожує ухилянтам: детальне роз'яснення

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:49

Під час загальної мобілізації призову до армії підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток, яких наразі існує три види. Перша – для уточнення даних; друга – для про...

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...