Чотирьом країнам загрожує потоп через льодовикові озера - дослідження

До кінця століття близько половини з 215 тисяч льодовиків на Землі розтануть, що спричинить масштабні повені через прориви льодовикових озер. Цей процес стане руйнівним для чотирьох країн - Індії, Пакистану, Перу і Китаю. До такого висновку дійшли науковці з Університету Ньюкасла у Великій Британії, повідомляє Science Alert, передають Патріоти України.

Дослідження свідчить, що території, на яких проживає близько 15 мільйонів людей, можуть опинитися під загрозою затоплення.

Найбільша небезпека загрожує Пакистану і Китаю. Зокрема, у Пакистані у безпосередній близькості до льодовикового озера, яке може прорвати, живе понад 2 мільйони людей, у Китаї – мільйон. Перу посідає у цьому рейтингу небезпеки третє місце, а Індія розташувалася на четвертому.

Дослідники зауважили, що передбачити, коли саме льодовикове озеро переповниться, вкрай складно, поки що вчені можуть лише попередити про загрозу.За їхніми словами, прориви льодовикових озер здатні спричиняти масштабні повені, а шлях руйнування може тягтися більш як на 100 кілометрів.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...