ЧС-2022. Відеоогляди: Сенсаційна Австралія і повний крах данців. Доля одного місця до плей-оф мало не вирішилася підрахунком попереджень

Австралія — Данія

У середу, 30 листопада, слідом за Францією, Бразилією, Португалією, Нідерландами та Сенегалом, а також Англією та США за підсумками поєдинків у групі D визначився ще один учасник чемпіонату світу з футболу.

ЧС-2022. Група D. 3-й тур

30 листопада (середа)

Туніс — Франція — 1:0

Гол: Хазрі (58).

Австралія — Данія — 1:0

Гол: Лекі (60).

Чинні чемпіони світу французи, які достроково забезпечили собі вихід з групи, виставили на гру проти Тунісу резервний склад і зазнали першої поразки на турнірі. Втім, невдача не завадила команді Дідьє Дешама виграти групу, нехай навіть лише за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м'ячів.

До речі, воротар «триколірних» Манданда у віці 37 років і 247 днів став найбільш віковим футболістом в історії збірної Франції (раніше досягнення належало голкіперу Лама, якому на момент поєдинку проти англійців у вересні 2000-го було 37 років та 148 днів).

А ось хто сенсаційно пробився до плей-оф ЧС-2022, то це Австралія, яку після розгромної поразки на старті від французів (1:4) уже списували з рахунків. Але хлопці з Зеленого континенту слідом за Тунісом (1:0) обіграли й Данію, вперше з 2006 року та вдруге в історії вийшовши з групи. А данці, які, до речі, першими з європейських збірних пробилися на чемпіонат світу (дев'ять перемог у 10 відбірних матчах!), відверто розчарували, фінішувавши у квартеті на останньому місці.

Підсумкове становище команд: 1. Франція — 6 очок (різниця м'ячів — 6:3); 2. Австралія — 6 (3:4); 3. Туніс — 4 (1:1); 4. Данія — 1 (1:3).

Таким чином, Франція 4 грудня зіграє в 1/8 фіналу з другою командою групи C Польщею, а Австралія на день раніше побореться за путівку до чвертьфіналу з переможцем квартету C Аргентиною.

У середу, 30 листопада, на чемпіонаті світу з футболу також фінішувала програма у групі С, де доля однієї з путівок до плей-оф не була відома до останніх секунд паралельних матчів. Мало не дійшло до підрахунку жовтих карток!

ЧС-2022. Група С. 3-й тур

30 листопада (середа)

Польща — Аргентина — 0:2

Голи: Макаллістер (46), Альварес (67).

На 39-й хвилині Мессі (Аргентина) не реалізував пенальті.

Саудівська Аравія — Мексика — 1:2

Голи: Аль-Давсарі (90+5) — Мартін (47), Чавес (52).

Аргентинці після ганебної поразки на старті від Саудівської Аравії (1:2) взяли себе в руки і слідом за Мексикою (2:0) за всіма статтями обіграли Польщу. Не зламав чинного чемпіона Південної Америки навіть незабитий Мессі на 39-й хвилині пенальті. Після перерви семиразовий володар «Золотого м'яча», який, до речі, побив рекорд Дієго Марадони за кількістю матчу у футболці збірної Аргентини на ЧС (22 гри), і компанія «розмазали» «Кадру». І ще щастя поляків, що в їхні ворота (як же красень голкіпер Щенсни, який вже відбив у Катарі два 11-метрові удари!) влетіло лише два м'ячі.

На останніх хвилинах зустрічі Саудівська Аравія — Мексика, коли «ацтеки» вигравали — 2:0, у них і у поляків (за нічиєї у очному поєдинку — 0:0) були абсолютно рівними додаткові показники. У такому разі долю путівки до плей-оф вирішувало б кількість жовтих карток (перевага була у команди Левандовські)! Але на 95-й хвилині всі питання зняла арабська збірна, яка «розмочила» рахунок у поєдинку з Мексикою. Польща вперше за 36 років вийшла з групи світової першості! І нічого, що, як кажуть, за «рахунок профспілки».

Підсумкове становище команд: 1. Аргентина — 6 очок (різниця м'ячів — 5:2); 2. Польща — 4 (2:2); 3. Мексика — 4 (2:3); 4. Саудівська Аравія — 3 (3:5).

Аргентина 3 грудня зіграє в 1/8 фіналу з Австралією, а Польща 4 грудня побореться за путівку до чвертьфіналу з Францією.

Нагадаємо, що ще дві пари 1/8 фіналу ЧС-2022 сформували: Нідерланди — США (3 грудня) та Англія — Сенегал (4 грудня).

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...