Чудова мова, чудового народу: Норвежець вивчив українську на Майдані, заодне прихопив додому дружину-українку

​Арве Гансен любить вивчати іноземні мови, однак найкраще ті даються не з книжок, а в живому спілкуванні

Арве Гансен любить вивчати іноземні мови, однак найкраще вони йому даються не з книжок, а в живому спілкуванні

Норвезький політолог і науковець Арве Гансен жив в Україні з 2013-го до 2017 року. За цей час став не лише свідком революції і принесених нею змін, а полюбив українську мову й одружився з українкою, зазначають Патріоти України.

Нащадок варягів, котрі багато сторіч тому шукали своєї долі в Україні, розповів як вдалося опанувати українською і розмовляти нею вільно.

"Вперше я приїхав в Київ у 2007 році. Розмовляв російською. Українську я вивчив за кілька років уже під час Революції гідності. Коли працював в посольстві, у мене була чудова вчителька Тетяна, з якою я займався українською годину на тиждень. Вона пояснила мені граматику і відмінності між російською й українською мовами. Це була основа. А через два роки після того я повернувся до Україну на революцію просто багато розмовляв з людьми на Майдані. У живому спілкуванні мову вивчив дуже швидко", - сказав Арве Гансен.

"Траплялися й оказії. Дружина попросила мене піти в магазин по гарбуз. Я знав тоді його назву російською "тыква". Попросив у продавчині, а вона каже: вам гарбуз? Який арбуз? Не хочу я ніякого арбуза. Так я повернувся додому з пустими руками.

Мені подобається, що українська мова, порівняно з білорускою, російською чи польською, дуже м'яка і мелодійна. Мені подобається, що тут "ікають" і "гакають". Просто подобається, як звучить мова. Я ніколи мові спеціально вчився. Просто починав нею говорити", - поділився норвежець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі і Росії масові протести робити важко через географію міст – політолог

Втім Арве зізнався, що з дружиною Мариною спілкується переважно російською.

"Коли ми познайомилися, починали російською. Говорити між собою іншою мовою нам незвично. Але дружина уже гарно володіє норвезькою. Зі своїми батьками вона розмовляє українською. Коли з ним зустрічаємося, всі говоримо цією мовою", - зазначив він.


Джерело: Gazeta.ua

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...