Чути стрілянину, паніка: В аеропорту Кабулу почався хаос, тисячі людей намагаються втекти (відео)

Тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабулу, намагаючись втекти з країни після переходу влади до "Талібану", контроль над аеропортом взяли сили США, передають Патріоти України.

США, Британія, Німеччина, Канада та багато інших країн прагнуть евакуювати своїх громадян з країни. Південна - цивільна - сторона аеропорту зазнала обстрілу в неділю, а в понеділок вранці з'явилися повідомлення, що американські війська вистрілили повітря, щоб розігнати наростаючі натовпи людей.

Іноземні посольства попередили своїх громадян та громадян Афганістану, що їхати до аеропорту небезпечно, і їхати туди слід лише за вказівкою. Працівників посольств в неділю вертольотами доставляли на військову сторону аеропорту, яку охороняють американські солдати.

Представник НАТО заявив, що всі комерційні рейси були припинені, працюють лише військові літаки. Американські військові здійснюють контроль повітряного руху на аеродромі, щоб забезпечити евакуацію громадян США та країн-союзників.

Додаткові 1000 американських військовослужбовців, які прибули до країни, збільшили кількість новорозгорнутих сил до 6000. У понеділок вранці США оголосили, що забезпечили охорону периметру аеропорту.

На відео, зроблених в ніч на понеділок, можна побачити як тисячі людей - включаючи батьків з маленькими дітьми - кидаються до останніх комерційних літаків на аеродромі, намагаючись потрапити всередину.

При цьому комерційні літаки в неділю були перевантажені людьми, а деяких людей довелося знімати з рейсів, оскільки літаки мали надмірну вагу і не могли злетіти.

З настанням ранку понеділка в Афганістані з'явилося відео, на якому видно тисячі афганських чоловіків, жінок та дітей, які прямують до літаків і намагаються потрапити на борт, видираючись на трап.

Бабине літо ще не починалось: Синоптик пояснив, коли насправді буде осіння погода в Україні

неділя, 8 вересень 2024, 12:45

Попри те, що на календарі - вересень, в Україні досі триває метеорологічне літо. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок, передають Патріоти України. За словами експерта, метеорологічне...

Під завалами можуть бути люди: У Києві стався вибух на підприємстві, двоє загиблих

неділя, 8 вересень 2024, 11:30

Внаслідок вибуху вранці 8 вересня у Києва частково зруйнована двоповерхова будівля, загинули двоє людей, передають Патріоти України. іКличко уточнив, що вибух стався у Голосіївському районі столиці на території автотранспортного підприємства. Частково ...