"Чверть пенсії на вітер!": Українця обурили сувенірні 500 грн "із банкомату", банк заявив, що подібне "не могло статися" (фото)

У мережі українець розмістив інформацію про те, що банкомати Ощадбанку нібито видають "сувенірні" 500 грн. Тим не менш, у банку вже відповіли та заявили, що це неможливо. Усі купюри проходять ретельну перевірку, передають Патріоти України.

Сьогодні, 6 січня, у Telegram-каналі "Харків 1654" опублікували інформацію про те, що українці в банкоматі видали фальшиву купюру. "Банкомат Ощадбанку видав моїй свекрусі сувенірні 500 грн. Чверть пенсії пішла на ветер і нікому нічого не доведеш", – йдеться у повідомленні.

Користувач навіть вказав адресу, де розміщений банкомат – проспект Гагаріна 173 В. "Попередьте людей, будь ласка, щоб відразу перевіряли гроші при знятті в банкоматі", – йдеться в повідомленні.

OBOZREVATEL зв'язався із Ощадбанком, щоб прояснити ситуацію. Там зазначили, що це неможливо. "Ситуація, що банкомат Ощадбанку видав сувенірну купюру, не можлива навіть теоретично. Перед завантаженням до пристрою усі банкноти проходять багаторазову ретельну перевірку, які повністю виключають подібну ситуацію", – сказали в банку.

До речі, у червні минулого року українка поскаржилася на те, що отримала сувенірні 500 грн у банкоматі ПриватБанку. Одеситці на гарячій лінії банку запропонували написати заяву на повернення, але одразу попередили, що ситуація не стандартна і довести, що ця купюра справді з банкомату, буде складно, пише dumskaya.net.

Ситуацію тоді прокоментувала фахівець із комунікацій ПриватБанку в Одеській області Анжела Дзінзюра. Вона зазначила, що сувенірні, фальшиві, зношені чи пошкоджені купюри не можуть потрапити до банкоматів або терміналів самообслуговування банку.

"Вся готівка, перш ніж потрапити в банкомат, проходить кілька ступенів перевірки в касах перерахунку банку. Повторну перевірку на спеціальних сортувальних машинах на справжність кожної купюри та на ознаки підробки. Повторну перевірку готівка проходить перед попаданням у спеціальні касети, якими комплектуються банкомати" – каже фахівець.

Нагадаємо, навіть при дотриманні всіх правил користування банкоматом в українців можуть виникнути проблеми. Насамперед потрібно вибрати безпечний банкомат, це важливо. Не рекомендується користуватися банкоматами, біля яких знаходяться підозрілі люди чи групи людей.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...