Чи будуть сильне похолодання й затяжні зливи: Якої погоди чекати українцям у жовтні

Синоптики спрогнозували, яка буде погода у другий місяць осені, передають Патріоти України.

В Укргідрометцентрі спрогнозували, що середня місячна температура буде у межах +7...+13 градусів. До речі, це на 1 – 1,5 градуса вище за норму.

Тим часом місячна кількість опадів очікується 31 – 67 міліметрів. У Карпатах традиційно більше, зокрема, 77 – 101. Втім, це у межах норми.

Попередніми прогнозами на жовтень у коментарі NV поділилася синоптикиня Наталія Птуха. Зазначила, що певні зміни погоди уже прогнозують.

По-перше, в плані температури вони більше будуть виражатися, саме в перших числах жовтня. Там, знов таки, надійде поле високого тиску, антициклон, але повітряні потоки вже будуть північні, і це трошки знизить температурні показники,
– пояснила Птуха.

Додала, що на опади 3 жовтня вже є якийсь натяк, навіть 2-го в західних областях. У цей час очікується вже трохи більше дощів, а ще перебудова всіх синоптичних процесів.

Вже не буде таким тривалим саме антициклон, нарешті настане час дощів, яких передусім варто чекати на Півночі та на Заході, – підкреслила синоптикиня.

Зауважила, щодо температури на початок жовтня поки конкретні цифри складно назвати. Однак, якщо порівнювати з теперішньою, знизиться десь на 7 градусів.

Тобто якщо тепер до +28, то на початку жовтня буде приблизно +20 в денні години, – зазначила Птуха.

Водночас наголосила, що це також залежить від регіону. Адже на Півночі та Заході зниження температури може бути більш відчутним. Тим часом на Півдні – не таким значним. Там ще можуть залишатися високі значення.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...