Чи чекати влітку в Україні 40-градусної спеки: Синоптики розповіли про "аномалії"

Незважаючи на минулу аномально теплу зиму кліматологи не прогнозують в Україні цього літа температурних рекордів. У коментарях фахівці відзначили, що протягом усього літнього сезону будуть спостерігатися температурні гойдалки, передають Патріоти України.

За словами завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіри Мартазинової, в цей час погоду визначає дуже активна атмосферна циркуляція, яка відбувається на великих висотах.

"Особливих аномалій влітку ми не очікуємо, але самі бачите, що температури зараз нестійкі: тиждень прохолодний, тиждень теплий. Так буде і все літо", - зауважила кліматолог.

Фахівці не прогнозують таких температурних рекордів наступного літа, які фіксувалися, наприклад, минулої зими.

"Протягом сезону у нас можуть бути періоди дуже спекотної погоди, коли температура повітря буде перевищувати 30, а місцями і 35 градусів тепла. Але можуть бути і прохолодні періоди", - повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

При цьому кліматолог помітила, що Азорский антициклон, який буде обумовлювати погоду цього літа в Україні, є областю високого тиску, тому різкі зміни погоди будуть відбуватися не так часто, як в травні.

Джерело: Апостроф

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...