Чи далеко до першого вбивства? NASA розслідує перший злочин, скоєний у космосі

За угодою країн, які спільно володіють Міжнародною космічною станцією, на людину, що знаходиться в космосі, поширюються закони її країни.

Американський астронавт Енн Макклейн визнає, що, перебуваючи в польоті, без відома своєї одностатевої дружини, з якою вона оформляла розлучення, зайшла на її банківський рахунок. При цьому вона не вважає, що здійснила правопорушення, повідомляють Патріоти України із посиланням на New York Times.

Зазначено, що екс-дружина астронавтки Саммер Уорден подала скаргу у Федеральну торгову комісію. При цьому сама Макклейн, яка вже повернулася з космосу, повідомила через адвоката, що дійсно стежила за рахунками колишньої дружини - хотіла переконатися, що фінанси сім'ї в порядку, вдається оплачувати рахунки і доглядати за дитиною, яку Макклейн і Уорден виховували до розлучення (Уорден - біологічна мати дитини).

За угодою країн, які спільно володіють Міжнародною космічною станцією - США, Росії, Японії, Канади, а також Європейського космічного агентства - на людину, що знаходиться в космосі, поширюються закони її країни. Те ж саме відноситься до майна на борту.
Таким чином, канадець за вчинений в космосі злочин понесе відповідальність за законами Канади, росіянин - за законами Росії і так далі. У космічному праві також передбачена процедура екстрадиції після повернення на Землю, якщо одна з країн захоче судити громадянина іншої держави за правопорушення, вчинені в космосі, і якщо закони рідної країни обвинуваченого допускають екстрадицію.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...