Чи може людина відмовитись від повістки, якщо її вручили не за місцем прописки: Адвокат дав відповідь

Представники поліції або ТЦК, які примусово доставляють осіб до територіальних центрів комплектування, вчиняють досить тяжкі кримінальні злочини. Відмовлятися від отримання повістки не за місцем прописки не варто. Натомість слід знати про алгоритм дій, який в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua озвучив адвокат Ростислав Кравець, передають Патріоти України.

“Я б не радив відмовлятися від отримання повістки. Людина може отримати цю повістку і поїхати до свого ТЦК за місцем реєстрації і там пройти відповідну верифікацію даних і військо-лікарську комісію (якщо не проходила раніше). Співробітники ТЦК чи поліції не мають права затримувати особу та доставляти її примусово в ТЦК для з’ясування даних або проходження військово-лікарської комісії”, — говорить адвокат.

Він продовжив: “У разі, якщо людину так затримують, я б радив викликати безпосередньо представників Державного бюро розслідувань, подавати відповідну заяву. Поки заява не буде зареєстрована і поки не буде розпочате досудове розслідування, нічого не варто робити. За це не буде жодної відповідальності”.

При цьому, говорить Ростислав Кравець, треба повідомити, що особа була доставлена примусово, тобто фактично викрадена: “Представники поліції або ТЦК, які примусово доставляють осіб до ТЦК, вчиняють досить тяжкі кримінальні злочини. Люди повинні це розуміти. Поки ДБР не приїде, не зареєструє і не прийме певні міри, нічого робити не потрібно і за це людині нічого не буде”.

“Тому я і говорю, що ТЦК також повинні дотримуватися вимог законодавства, а не виконувати план, підриваючи національну економіку і ЗСУ, а також паплюжачи їх”, — резюмував адвокат.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...