Чи може військовий оскаржити рішення медичної комісії - пояснення МОЗ

Українські військовослужбовці можуть оскаржити рішення медико-соціальної експертизи (МСЕК). Це можна зробити протягом одного місяця з дня видачі рішення, сказано у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров'я, передають Патріоти України.

Для оскарження рішення в досудовому порядку можна звернутися до самої комісії або обласної комісії з письмовою заявою. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення.

Якщо ж військовому повторно відмовлять у задоволенні скарги, то таке рішення можна оскаржити у Центральній МСЕК Міністерства охорони здоров'я.

У складних випадках МСЕК можуть направляти людей, які звертаються для встановлення інвалідності, до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця) для проведення обстеження. Після цього складають рекомендаційні консультативні висновки.

Рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді. Строк на звернення до суду становить не пізніше шести місяців з дня рішення МСЕК. Звертатися потрібно до адміністративного суду за місцем проживання або перебування.

Як військовому пройти МСЕК

Медико-соціальну експертизу (МСЕК) проводять, щоб встановити ступінь життєдіяльності, групи інвалідності та затвердження індивідуальної програми реабілітації.

Підставами про проходження МСЕК військовими є травми, поранення, підозра на отримання інвалідності, протезування чи контузія.

"Розбите серце": Жінка розлучилася з чоловіком через два тижні після весілля і назвала причину

середа, 4 вересень 2024, 23:55

Жінка з розбитим серцем розлучилася з чоловіком всього через два тижні після весілля. Вона не змогла пробачити йому те, що він зробив на своїй парубочій вечірці. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Наречена організувала виїзне весілля з бат...

Українцям відмовляють в субсидіях: Ось хто не отримає допомоги від держави

середа, 4 вересень 2024, 23:40

В Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу – без збирання довідок та витрачання часу на заповнення декларації. Водночас в отриманні субсидії може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати її все одно можна буде, передаю...