Чи може водій знімати дії поліції на смартфон: Роз'яснення юристів

Українські водії мають законне право проводити відеофіксацію дій поліції на місці зупинки автомобіля, повідомляє юридична компанія "Дорожній адвокат". Також вони мають право знімати службові посвідчення правоохоронців, передають Патріоти України.

Буває, що заборону на відеозйомку поліція пояснює водіям тим, що така норма міститься в Конституції. Але Конституція забороняє втручання в особисте і сімейне життя людини, а патрульні поліцейські - це державні службовці. Значить, у даному випадку посилання на Конституцію не коректне.

Не правильно в даному випадку посилатися і на закон "Про інформацію", адже там теж йдеться тільки про приватне життя людини або про інформацію, обмежену фізичною або юридичною особою. Інформація про державних службовців не є конфіденційною.

Таким чином, юристи стверджують, що водії мають повне право на місці зупинки свого автомобіля знімати на телефон дії поліцейського. Це навіть рекомендується робити на випадок, якщо потім доведеться в суді оскаржувати рішення правоохоронців.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...