Чи може виїхати за кордон чоловік, дружина якого має інвалідність - пояснення адвоката

В Україні знову подовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Тож чи може виїхати за кордон чоловік, у якого дружина має II групу інвалідності та які документи для цього потрібні. Про це розповів адвокат Андрій Межирицький, передають Патріоти України.

Він зазначив, що інвалідність дружини є підставою для отримання відстрочки і вона дає право на виїзд з країни.

При проходженні паспортного контролю такому чоловіку необхідно мати:

  • паспорти для виїзду за кордон (свій та дружини);
  • оригінал свідоцтва про шлюб;
  • пенсійне посвідчення дружини, в якому зазначено групу та причину інвалідності.

"Місце реєстрації (спільне чи роздільне) не має значення. А от із документами з ТЦК на сьогодні склалася така ситуація, що прикордонники вимагають їх, незважаючи на те, що це не передбачено Правилами перетину кордону та судова практика, на жаль, їх у цьому підтримує", – каже юрист.

Тож чоловіку потрібно мати при собі військово-обліковий документ (приписне, військовий білет, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного), в якому стоїть штамп про перебування на обліку та наявність відстрочки на підставі абзацу 11 частини 1 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...