Чи можна автоматично подовжити відстрочку від мобілізації - пояснення

В Україні наразі немає механізму автоматичного подовження відстрочки від мобілізації. Багато тих, хто має право на таку відстрочку, не оновили військово-облікові документи, що є основою для її оформлення. Про це адвокатка, полковниця юстиції запасу Марія Поліщук розповів в ефірі "Київ24", передають Патріоти України.

Зі слів адвокатки випливає, що українцям необхідно подовжувати свою відстрочку від мобілізації щоразу, коли президент України Володимир Зеленський подовжує воєнний стан та мобілізацію. Це відбувається що три місяці.

"У травні, коли вступив у дію закон (про мобілізацію – ред.), було передбачено, що право на відстрочку оформлюється на 90 днів, і ці 90 днів закінчилися 12 серпня. Наразі виданий наказ президента про оголошення (йдеться про подовження дії – ред.) воєнного стану, і з 12 серпня починається новий період, який закінчиться 9 листопада. Немає офіційного запрацьованого механізму по "Резерву+" автоматично продовжити тим, які вже отримали цю відстрочку", – розповіла Поліщук.

Вона також зауважила, що багато людей ще не оновили свої військово-облікові документи, що є також основою для оформлення відстрочки.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...