Чи можна надолужити на вихідних недоспані ночі: Експерт поставила крапку у питанні

Не виспавшись у будні через швидкий темп життя, наверстати на вихідних втрачений сон не вдасться. Людина нікуди не летить, не змінює часовий пояс, але організм відчуває все те саме, розповіла кандидатка біологічних наук Ольга Маслова, передають Патріоти України.

Так званий соціальний джетлаг відбувається якщо людина робить велику різницю сну в будній та вихідний день, приблизно у понад 2 – 3 години, за її словами.

"Тобто, якщо в будній день ви прокидаєтеся о 8 годині ранку, а на вихідних о 10 – то все буде нормально. А якщо о 5 та о 12 – організм дуже виснажується ", - розповіла експертка.

Часто люди ненавидять понеділок, бо важко вставати після вихідних. Хоча "понеділок не винен, а організм просто не може адаптуватися". При такому способі життя людині ще й важко контролювати емоції та поведінку.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...