Лікар-інфекціоніст київської лікарні №4 Євген Дубровський розповів, за яких умов можна інфікуватися COVID-19 в маркеті, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
У Дубровського, зокрема, поцікавилися, чи можна заразитися недугою, взявши в руки продукти, розкладені на полицях в маркеті без плівки. «Теоретично, якщо хвора людина начхає на якісь продукти, а інший почне їх облизувати чи одразу їсти – то так можна заразитись. Але ніхто ж так не робить. Тому цей шлях не є важливим в епідеміологічному контексті», – відповів лікар.
За словами фахівця, люди інфікуються у тісному і тривалому контакті. «Переважно це відбувається у сім’ї, закритих колективах, гуртожитках. Або на роботі, яка пов’язана з близьким спілкуванням. Для прикладу – хористи, артисти, соцпрацівники тощо», – пояснив чоловік.
Дубровський зауважив, що перші симптоми COVID-19 з’являються за 4-5 днів після зараження. «Але інкубаційний період досить розтягнутий, до 14 діб. Тому після контакту з хворим самому можна відчути недугу і за два тижні», – додав київський медик.
Усім відомо, що найдешевші автомобілі варто шукати на вторинному ринку. І навіть там покупці підбирають машини, які допомагають заощаджувати пальне. Ці найкращі авто пропонують економічність та інші корисні якості, передають Патріоти України. Щоб рідше...
Девальваційні настрої бізнесу покращилися на початку року. Більшість вважає, що курс не перетне позначку 45 гривень. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на звіт "Ділові очікування підприємств України" від Національного банку за I квартал 2025 р...