Чи можна підхопити COVID-19 через відкриті продукти з супермаркету

За словами фахівця, люди інфікуються у тісному і тривалому контакті.

Лікар-інфекціоніст київської лікарні №4 Євген Дубровський розповів, за яких умов можна інфікуватися COVID-19 в маркеті, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У Дубровського, зокрема, поцікавилися, чи можна заразитися недугою, взявши в руки продукти, розкладені на полицях в маркеті без плівки. «Теоретично, якщо хвора людина начхає на якісь продукти, а інший почне їх облизувати чи одразу їсти – то так можна заразитись. Але ніхто ж так не робить. Тому цей шлях не є важливим в епідеміологічному контексті», – відповів лікар.

За словами фахівця, люди інфікуються у тісному і тривалому контакті. «Переважно це відбувається у сім’ї, закритих колективах, гуртожитках. Або на роботі, яка пов’язана з близьким спілкуванням. Для прикладу – хористи, артисти, соцпрацівники тощо», – пояснив чоловік.

Дубровський зауважив, що перші симптоми COVID-19 з’являються за 4-5 днів після зараження. «Але інкубаційний період досить розтягнутий, до 14 діб. Тому після контакту з хворим самому можна відчути недугу і за два тижні», – додав київський медик.

Чоловік понад місяць пив лише пиво й нічого не їв: Чим це закінчилось (фото)

п’ятниця, 8 серпень 2025, 23:00

У місті Районг, Таїланд, чоловік помер в оточенні понад сотні порожніх пляшок пива після того, як відмовився від їжі і понад місяць харчувався виключно алкогольним напоєм. Про це повідомляє Oddity Central, передають Патріоти України. До будинку в район...

Проломив череп... ключами від квартири: У Києві чоловік через непорозуміння ледь не вбив перехожого

п’ятниця, 8 серпень 2025, 22:00

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, за інформацією слідства, ледь не вбив перехожого. Під час сварки зловмисник зв'язкою ключів ударив опонента в голову, проломивши йому скроневу кістку. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Під...