Чи можна заразитися коронавірусом через продукти: У ВООЗ дали остаточну відповідь

Багато українців занепокоєні збільшенням захворювання коронавірусом в країні і задаються питанням, чи можна підчепити COVID-19 через продукти харчування. Керівник надзвичайних програм ВООЗ Майк Райан повідомив, що людям можна не боятися зараження інфекцією через продукти. Про це повідомляється на сайті ВООЗ, передають Патріоти України.

Відзначимо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Китаї коронавірус виявлений на ринку в креветках та інших морепродуктах.

Зазначимо, що заяву аналогічного змісту розповсюдило Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, в якому зазначається, що поки немає ніяких доказів того, що люди можуть заразитися COVID-19 через продукти харчування.

"Це дійсно респіраторний зв'язок, від людини до людини. На даний момент немає ніяких доказів, що вказують на те, що їжа або громадське харчування стали рушійною силою епідемії", - сказав керівник відділу реагування на спалахи та профілактики Центрів США з контролю та профілактики захворювань доктор Ян Вільямс.

Нагадаємо, що коронавірус в основному поширюється через респіраторні краплі, коли інфікована людина кашляє, чхає чи розмовляє, перебуваючи в межах 1,8 метрів від іншої людини. Найбільш дієві способи запобігти поширення - це дотримуватися соціальної дистанціх, носити маску, ретельно мити руки і прикриватися при кашлі або чханні.

Через тромбоз? AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі

середа, 8 травень 2024, 17:56

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє Reuters. . «Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії, ...

Скрепи, вони такі: У Росії депутат жорстоко побив дружину - згодом вона померла

середа, 8 травень 2024, 17:22

У лютому 2024 року московський муніципальний депутат від партії "Єдина Росія" Валерій Дьомін жорстоко побив свою дружину – Анастасію, яка також є депутаткою від тієї ж путінської партії. Тоді жінка потрапила до лікарні із забоями. Дьомін був дуже розсе...