Чи можна звільнитися зі служби, якщо став студентом після мобілізації - відповідь адвоката

В Україні з’явиться можливість звільнятися від військової служби, якщо військовозобов'язаний став студентом після мобілізації, у разі ухвалення законопроєкту №10209. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекало, передають Патріоти України.

За її словами, чинна норма статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" не передбачає таку підставу для звільнення з військової служби як навчання за денною формою в навчальному закладі. Проте така можливість для звільнення з'явиться у разі ухвалення законопроекту №10209 від 03.11.2023р.

“Наприклад, військовослужбовець на момент мобілізації був студентом денної форми навчання та не реалізував з якихось причин своє право на відстрочку. Або перебував в академічній відпустці та поновився в період служби. Або з заочної форми перейшов на денну форму. Чи вступив у навчальний заклад в період проходження ним військової служби. Він буде мати можливість звільнитися, якщо буде ухвалено цей законопроєкт”, — розповіла Марина Бекало.

Для цього треба буде подати відповідний рапорт командуванню та надати документи, що підтверджують його навчання на денній або дуальній формі навчання.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...