Чи можуть повістки надсилати поштою - роз’яснення

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаним громадянам вручають повістки. Часто співробітники ТЦК та СП проводять оповіщення у громадських місцях, передають Патріоти України.

Крім того, у деяких випадках повістку можна отримати поштою. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №560 від 16 травня 2024 року.

Згідно з постановою уряду, з 18 липня повістки в Україні зможуть надсилати звичайною поштою. Це відбувається після того, як закінчиться встановлений законом термін 60 днів на уточнення військово-облікових даних.

У такому разі повістка надсилається на адресу зареєстрованого місця проживання військовозобов'язаного. Так, належним підтвердженням оповіщення є день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією або документами від поштового оператора.

Також повістка вважається доставленою поштою у разі позначки у поштовому повідомленні про відмову отримати повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання військовозобов'язаного громадянина.

Варто зазначити, що військовозобов'язаних українців викликають до ТЦК та СП із різною метою, тому види повісток можуть відрізнятися. Українцям вручають повістки для постановки на військовий облік, проходження військово-лікарської комісії для визначення придатності до військової служби, уточнення персональних даних, а також призову на військову службу з мобілізації.

Нагадаємо, військовозобов'язаним за неоновлені дані загрожують суворі штрафи – від 17 000 до 25 500 грн (замість 510-850 грн, як це було раніше). При цьому українці можуть самостійно перевірити, чи накладено на них штраф через спеціальну систему Мін'юсту.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...