Чи можуть у разі штрафу за неоновлення даних у ТЦК накласти арешт на рахунки та майно - роз'яснення

Відповідно до нового закону, військовозобов'язані чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років повинні були оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Ті, хто це зробив, не зіткнуться зі змінами, а ті, хто не оновив дані, мають сплатити штраф, передають Патріоти України.

При цьому сплата штрафу не звільняє від призову. Адвокат Сергій Дубко в інтерв'ю "Суспільне" пояснив, чи можуть накласти штраф на рахунки та майно за непоновлення даних.

Ті, хто перебуває на обліку, але не оновив дані у визначений термін, підлягають адміністративній відповідальності та штрафам. Водночас ті, хто не перебуває на обліку і не оновив дані, можуть зіткнутися вже із кримінальною відповідальністю.

Так, штраф за перше ухилення від мобілізації становить від 17 000 до 25 000 гривень. Для юридичних осіб та організацій сума штрафів ще вища — від 34 000 до 59 500 гривень.

Якщо військовозобов’язаний має право на відстрочку, він може подати заяву про її надання під час мобілізації безпосередньо у ТЦК та СП. Якщо ж особа звертається в ЦНАП чи оновлює дані через Резерв+, заяву необхідно подавати до ТЦК та СП окремо.

Справи про порушення законодавства призовниками, військовозобов'язаними та резервістами розглядаються у ТЦК та СП. Штраф військовозобов'язаний має сплатити не пізніше ніж через 15 днів із дня вручення постанови, за винятком випадків, передбачених статтями 300-1 і 300-2 КУпАП. А якщо постанову було оскаржено, штраф потрібно сплатити не пізніше ніж через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Якщо порушник не сплачує штраф, постанову надсилають за місцем проживання, роботи або місцем перебування його майна. У разі примусового виконання постанови про стягнення штрафу, порушнику доведеться сплатити штраф у подвійному розмірі.

Дії державних виконавців щодо примусового виконання постанов ТЦК регулюються Законом України "Про виконавче провадження", передбачають, зокрема, накладання арешту на банківські рахунки та майно правопорушників.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...