Чи не стерли історичну пам'ять: Стало відомо, скільки українців вважають Голодомор геноцидом

82% громадян України вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 29 жовтня по 4 листопада 2019 року, передають Патріоти України.

Тих, хто не підтримує цю тезу - 11%, вагаються - 7%. Зросла кількість тих, хто однозначно згоден з цим твердженням, у порівнянні з минулим роком.

Голодомор є геноцидом для 95% жителів заходу країни, 87% - Центру, 72% - Півдня і 61% - Сходу. Жителі сіл більш схильні підтримувати цю тезу, ніж городяни. У віковому і освітньому розрізі відмінностей по відношенню до цього питання не спостерігається. Помітно менше схильні підтримувати це твердження ті, хто шкодує про розпад СРСР. Незважаючи на це, і в цій групі згодних з визнанням Голодомору геноцидом - відносна більшість.

73% опитаних планують запалювати свічку в День пам'яті жертв Голодомору в пам'ять про загиблих від голоду, 20% сказали, що не будуть цього робити. У порівнянні з минулим роком кількість тих, хто має намір запалити свічку, зросла.

Запалити свічку пам'яті частіше бажають старші опитані, ніж молоді. Опитували 3 тис. респондентів від 18 років і старше.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...