Чи отримає відстрочку чоловік, чия жінка вагітна третьою дитиною - пояснення

В Україні не можуть примусово мобілізувати до ЗСУ громадян, які мають трьох та більше дітей до 18 років. Адвокат Андрій Карпенко пояснив, чи можуть чоловіки, чия жінка вагітна третьою дитиною, отримати право на відстрочку від призову до армії, передають Патріоти України.

Чи мобілізують чоловіка, чия жінка вагітна третьою дитиною

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, яким визначено підстави для отримання відстрочки від мобілізації. Так, призвати на військову службу під час мобілізації не можуть жінок та чоловіків, на утриманні яких перебуває троє та більше неповнолітніх дітей. Винятком є громадяни, які мають заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.

Адвокат наголосив, що вагітність жінки не дорівнює наявності дитини. "Тільки після народження дитини чоловік буде мати право на відстрочку від мобілізації", — с казав Андрій Карпенко.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...