Чи переконливо? У МАУ дали пояснення, чому ціни на авіаквитки захмарно злетіли

Важко пояснювати, як вартість перельоту могла підскочити вдесятеро за деякими напрямками, але у Коломойського спробували

Міжнародні авіалінії України підняли вартість квитків за добу до закриття кордону України. У компанії заявили, що зростання цін пов’язане зі збільшенням попиту. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу МАУ, зазначають Патріоти України.

У компанії розповіли, що основна причина підняття вартості квитків з Європи в Україну на найближчі дати – підвищення попиту. Головний союзник зростання цін на авіаквитки – це паніка, зазначили в авіакомпанії.

«Система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності з цілим рядом показників. Таких, як інтенсивність продажу, попит на період часу тощо. Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на покупку авіаквитків і перераховують їх вартості відповідно до кількості користувачів, які одночасно заходять у глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання», – розповіли в прес-службі МАУ.

В авіакомпанії додали, що збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним коригуванням вартості.

«Не МАУ приймала рішення про обмеження пасажирського сполучення. Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію зі зростанням цін – хто порахував кількість громадян України, і не тільки українських, які хочуть і повинні повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися тільки до 17 березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?», – відзначили в прес-службі.

У МАУ додали, що головна обов’язок компанії – доставляти людей по всьому світу, від цього вона не відмовиться ніколи.

У теж час глава МАУ Євген Дихне заявив, що підвищення ціни зумовлене тим, що пасажири платять ціни за політ літака “туди і назад”.

“Літаки, через введення обмежень для перевезення пасажирів, що летять в аеропорт практично порожніми. Фактично, платити за форматом roundtrip – «туди і назад». За таким принципом працює не тільки МАУ, як би хейтерам не хотілося звинуватити нас у цьому», – написав Дихне.

Нагадаємо, за добу до закриття кордону авіакомпанія МАУ підняла вартість квитків, ціна деяких рейсів доходить до тисячі доларів.

Стати пенсіонером в Україні буде простіше: Кого стосується і що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 13:52

Через напад кремлівського карлика Путіна на Україну у багатьох людей стали виникати питання щодо ідентифікації документів, підтвердження термінів страхового стажу, отримання пенсій, передають Патріоти України. На щастя, частина цих питань тепер може ви...

У Раді збираються підвищити виплати одній з категорій пільговиків: Кого стосується

понеділок, 29 квітень 2024, 13:44

В Україні, де частини пенсіонерів можуть урізати пенсію на 50%, народні депутати зареєстрували законопроєкт № 11194, яким планується посилити соціальну допомогу українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, передають Патріоти України. За...