Чи перевіряють додаток "Резерв+" на кордоні: У ДПСУ дали відповідь

При виїзді за кордон прикордонники не враховують дані програми Резерв+, а орієнтуються на дані військового квитка. Щоправда, додаток може знадобитися у разі перевірки справжності військово-облікового документа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

"Ви правильно зазначили, це (Резерв+, - ред) виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", - сказав він.

За словами спікера, прикордонники перевіряють виключно паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково почала перевіряти наявність цього документу.

"Зазначу, що ще з березня місяця між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою "Оберіг" і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг", - пояснив Демченко.

Що відомо про Резерв+

З 18 травня після того, як в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, всі військовозобов'язані з 18 до 60 років мають оновити свої дані. Причому не залежно від того, чи оновлювали їх раніше.

Це можна зробити як у військкоматі, де військовозобов'язаний стоїть на обліку, через ЦНАП або через додаток Резерв+. Його можна встановити на телефон. За даними на 20 травня щонайменше 415 тисяч військовозобов'язаних оновили свої дані у застосунку Резерв+.

При цьому діючим військовим встановлювати та реєструватись у Резерв+ не потрібно. Для них незабаром запустять альтернативний додаток.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...