Чи повертатиме Україна ухилянтів за допомогою Інтерполу - розвіяно черговий фейк пропагандистів

Кажуть, Україна повертатиме утікачів від мобілізації за допомогою Інтерполу. Це - неправда. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснив деталі та розвінчав фейк пропагандистів, передають Патріоти України.

Брехня: харківська поліція передаватиме до Інтерполу відомості про українців, які втекли від мобілізації до країн ЄС. Таку заяву начебто робив начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов, пишуть російські ЗМІ.

Правда: Болвінов писав у Facebook про початок співпраці з Інтерполом у притягненні до відповідальності підозрюваних у колабораціонізмі, які втекли з України:

"Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця – розпочали співпрацю з Інтерполом. Першими в Україні випробовуємо схему, як не дати зрадникам і пособникам окупантів "осісти" і сховатися в цивілізованому світі. Кожного, хто був причетним до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо до бази й подаємо заявку до Інтерполу. Повідомляємо іноземних колег про те, що ці люди – не жертви війни чи політичні біженці, яких намагаються там із себе вдавати, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні".

"Жодної згадки про втікачів від мобілізації немає – пропагандисти просто вирвали слова Болвінова з контексту, щоб дискредитувати процес мобілізації в Україні", – наголосили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...