Чи реальна загроза атаки Білорусі? В Україні анонсували створення армії добровольців і повалення Лукашенка

У разі агресії Білорусі проти України можуть бути зроблені ряд кроків, які закінчаться поваленням режиму Олександра Лукашенка, передають Патріоти України.

Як написав у Facebook народний депутат, голова Постійного представництва України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв, протягом першої години з моменту вторгнення РБ буде оголошено про створення Білоруської народної армії на базі сотень білоруських добровольців, які вже воюють за Україну.

"Метою Білоруської народної армії буде звільнення Білорусі від режиму Лукашенка і російських військ", - пояснив він. Нардеп пояснив, що до військовослужбовців Білорусі, кинутих проти України, звернуться з пропозицією перейти зі зброєю і технікою до складу БНА зі збереженням військових звань і посад або здатися в полон: "Третій варіант – неминуча смерть".

Крім того, будуть проведені переговори з союзниками України про надання матеріально-технічної допомоги БНА, уточнив він. Чернєв додав, що також буде забезпечена координація дій і планів між Генштабом ЗСУ та військовим керівництвом БНА для остаточного розгрому російських військ на території Білорусі та прикордонних областей України.


Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Ірина Фаріон розповіла про свою «співпрацю» з комуністичним режимом і про те, як, разом зі своїм вчителем, намагалася «розвалити комуністичну партію з середини». В інтерв’ю «Українським новинам» Ірина Фаріон розповіла про своє комуністичне минуле. За ї...