Чи штрафуватимуть за шум генераторів під час аварійних відключень? У МОЗ дали відповідь

В Україні діють санітарно-гігієнічні норми щодо шуму. Однак власників генераторів не штрафуватимуть за перевищення рівня гучності під час аварійних відключень світла.Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передають Патріоти України.

Законодавство передбачає допустимі рівні звуку у житлових будинках, на прибудинкових територіях, у приміщеннях готелів, гуртожитків, у закладах цивільної інфраструктури, а також у парках і зонах відпочинку.

"Однак зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій. А також у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель", – наголосили у МОЗ.

Водночас робота генераторів може справити негативний ефект на здоров'я людей не лише через шум, а й через вібрації та шкідливі викиди.Рекомендації щодо встановлення та обслуговування генераторів

Через те, що генератори не мають шумоізоляції, звук його роботи може спричиняти стрес, погіршувати сон і загалом шкодити здоровʼю.

Щоб знизити рівень шуму, варто встановлювати генератор на відстані шість метрів від житлових будинків і спальних приміщень.

У МОЗ також рекомендують обладнати прилад спеціальним кожухом із внутрішньою шумоізоляцією та відведення вихлопних газів.

Встановлювати генератор слід далі від вікон і входів до будівлі. Це може врятувати життя, якщо генератор викидатиме у повітря чадний газ. Якщо генератор стоїть надто близько до приміщення, газ без кольору та запаху може проникати через отвори. Заправляти генератор треба паливом належної якості, яке немає у складі свинцевих сполук.

Варто знати! Як отримати електронний рецепт на ліки без мобільного телефона

середа, 26 червень 2024, 18:44

У Судово-юридична газета українцям нагадали про те, чи можна отримати електронний рецепт без мобільного телефона, передають Патріоти України. За словами Національної служба здоров'я України, отримати е-рецепт на "Доступні ліки" чи рецептурний препарат ...

Раковини брудні, душові кабіни зламані: ЗМІ шокували умовами для українців, які пропонує найбільший притулок для біженців у Німеччині

середа, 26 червень 2024, 17:30

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung були шоковані умовами для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель, та назвали його абсолютно не пристосованим для тривалого перебування осіб і катастрофою, передають Патріоти...