Чи треба чоловікам щорічно проходити ВЛК: У Міноборони дали відповідь


Відповідно до законодавства, висновки військово-лікарської комісії (ВЛК) для військовозобов’язаних громадян України дійсні п’ять років. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу КИЇВ24.

"На сьогоднішній день діє норма, коли заключення ВЛК дійсне протягом п'яти років", – зазначив він.Водночас не виключив, що можуть бути внесені зміни, якими передбачатиметься у воєнний час проходження ВЛК щорічно. "Але знову ж таке, не хочеться говорити про те, що може бути, тому що чуток, проектів, ідей дуже багато. Поки вони не є, скажімо так, юридично зафіксованими, то це вже може стати приводом для спекуляцій в інформаційному полі. Не хочеться їх множити", – сказав Лазуткін.

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Він, зокрема передбачає, що всім військовозобов’язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані – мобільний телефон, фактичну адресу проживання та email (за наявності).

У Міноборони пояснили, що зробити це можна трьома способами:

  • завантажити застосунок "Резерв+" (доступний для IOS та Android);
  • у ЦНАПі;
  • у ТЦК та СП.

Це може здивувати! Що відбувається з мозком під час прослуховування музики

понеділок, 3 червень 2024, 3:25

Музика використовується у різних життєвих ситуаціях - від занять спортом, до розслабленої медитації. Згідно з результатами досліджень, атлети, які слухали музику перед тренуванням, збільшили свою силу та витривалість. У свою чергу вчені стверджують, що...

Бомба з ненадійним запобіжником: Чому Чорне море називають найнебезпечнішою водоймою планети

понеділок, 3 червень 2024, 1:45

Під час кримського землетрусу 1927 року були свідчення про гігантські язики полум'я, що вирвались з глибин моря на сотню метрів до неба. Щороку на узбережжі Чорного моря відпочивають мільйони туристів. І вони навіть не підозрюють, що це водоймище — одн...