Чи усвідомлював, що вчинив? Звільнившись з ув'язнення, українець вкрав з храму мощі Святого Миколая

Можливо для колишнього зека це стало лише засобом повернутись у колонію, де він відбув 14 років за вбивство

З православного храму у Вінниці були вкрадені мощі Св. Миколая. Злочин було зафіксовано камерами спостереження, злочинця затримала поліція, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу поліції міста.

У суботу, 1 лютого, правоохоронці затримали 37-річного чоловіка за підозрою у викраденні мощей Св. Миколая з Хрестовоздвиженського храму у Вінниці. Поліцейські встановили, що підозрюваний був раніше судимий за вбивство.

Повідомляється, що поліцейські переглянули записи з камер відеоспостереження, які знаходяться на території храму. Так їм вдалося встановити особу.
"Він звільнився з місць позбавлення волі в травні 2019 року, де 14 років відбував покарання за вбивство в Миколаївській області", - додали в поліції. Глава ГУНП в області Юрій Педос заявив, що злочинець подарував мощі своєму товаришу, у якого вони пізніше і були вилучені правоохоронцями.
За скоєння крадіжки відповідно до ст.185 КК України злочинцю загрожує до шести років ув'язнення.

Підозрюваний у крадіжці мощей. Фото: Поліція Вінниці

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...