Чи варто чекати лютих холодів: Кліматолог розповіла, якою буде зима в Україні

Зима в Україні сезону 2022/2023 обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки. Причиною цьому стане глобальне потепління і вплив Ла-Ніньї. Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух у коментарі "Обозреватель" зазначила, що тенденція теплої зими продовжиться і цього року, передають Патріоти України.

"Очікується, що зима в Україні буде теплою. Всі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими в 2019-20 роках. І всі наступні і попередні зими були теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", – говорить вона.

За словами експерта, українцям все ж варто чекати короткочасних "заток" холодного арктичного повітря - тоді температура буде знижуватися. Балабух додала, що середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5 до + 5 градусів.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...