Чи варто вербувати ув'язнених до лав ЗСУ: Жданов вказав на "підводні камені"

Мобілізація в Україні сьогодні триває, і полковник запасу Збройних сил нашої держави Олег Жданов висловився про те, чи варто набирати до лав наших захисників ув'язнених, передають Патріоти України.

Військовий експерт сказав виданню "Фокус", що "завжди важливо розуміти, навіщо злочинець потрібен армії, чи є у нього бойовий досвід, наскільки важкий злочин він скоїв". За його словами, з цим необхідно розбиратися, щоб потім не вийшло так, що до лав армії України потрапили ґвалтівники, вбивці та рецидивісти, і з'явилися такі ж проблеми, як у Росії.

У Міністерстві юстиції поділилися, що минулого року указом президента Володимира Зеленського помилувані 363 особи, і всі вони захотіли поповнити лави української армії. Журналісти з'ясували, що мобілізація в більшості випадків торкнулася засуджених військових, у тому числі зі скандального батальйону "Торнадо".

"Однак механізм не отримав масового застосування, і з часом про мобілізацію ув'язнених забули, на відміну від російської армії, куди зеків вербували тисячами", - наголошується у матеріалі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...