Чи випустять за кордон, якщо дані оновлено, є документи на виїзд, але нема QR-коду: Адвокат дав пояснення

Для виїзду за кордон у військовозобов'язаних громадян призовного віку в оновлених військово-облікових документах має бути QR-код. Наразі для отримання такого коду необхідно звернутися до відповідного ТЦК за місцем реєстрації. У електронному кабінеті призовника функція генерування цього QR-коду поки що недоступна. Про це OBOZ.UA повідомив український адвокат Олег Горбачов.

"Зважаючи на те, що електронний кабінет ввели, я думаю, що буде забезпечено можливість генерування таких штрих-ходів в електронній формі. Взагалі, відповідно до постанови нової, військово-обліковий документ, який згенерований в електронній формі, має таку ж юридичну силу, як і в паперовій формі", – повідомив адвокат.

Юрист зазначив, що тепер при перетині кордону у військовозобов'язаних прикордонники можуть питати QR-код, поставлений на військово-обліковому документі.

"Потрібно ще дочекатися в цьому контексті змін до правил перетину кордону, тому що анонсували державні прикордонні служби, що відповідні зміни будуть. Оскільки у нас запущено електронний кабінет і потрібно, щоб на папері також прописали нові зміни до правил перетину кордону, вони також будуть, їх слід дочекатися, можливо, в цьому плані буде більш врегульовано питання виїзду за кордон з військово-обліковим документом, згенерованим в електронній формі через електронний кабінет" – розповів Олег Горбачов.

Адвокат зазначив, що наразі очікується, що такий QR-код буде відображатися в кожного авторизованого користувача "Резерв+".

"Чи буде такий код підставою для виїзду за кордон, це треба дивитися вже надалі, коли через електронний кабінет буде доступна функція генерування такого Qr-коду. Наразі тільки запустили, прийняли відповідну постанову Кабінет Міністрів, але потрібно зачекати та дивитись вже, як на практиці це буде реалізовано", – повідомив адвокат.

Що перетворює воду в пластиковій пляшці на токсичний хімікат. Нові дослідження виявили потенційну небезпеку

середа, 26 червень 2024, 5:40

Дослідники радять уникати потрапляння прямих сонячних променів на пляшку з водою, оскільки це може зробити рідину небезпечною. . Як пише IFLScience, носити з собою пляшечку води протягом дня для підтримання водного балансу може бути чудовою ідеєю, осо...

Справа Тищенка: Встановлено причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі

середа, 26 червень 2024, 0:37

20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень. Поліція розпочала два кримінальні провадження - за н...