Чи загрожує Києву коронавірусний "вибух": Озвучено прогноз по ослабленню карантину

Раптового зростання захворюваності коронавірусом в Києві чекати не доводиться, в той же час ситуація залишається досить серйозною. Про це в ефірі Апостроф TV повідомив начальник головного управління Госпотребслужби в Києві Олег Рубан.

"Епідеміологічна ситуація в Києві складна, але вона залишається під контролем ... Якщо підсумувати динаміку за минулий місяць, ми спостерігаємо стабілізацію ситуації, але немає тенденції до зменшення захворюваності. Тому говорити про перехід до адаптивного карантину, з відкриттям ресторанів, басейнів та інших закладів суб'єктів господарювання, сьогодні дуже рано. Великого вибуху (захворюваності коронавірусом, - "Апостроф") ми не чекаємо, друга хвиля буде обов'язково восени, але буде зростання захворюваності", - говорить він.

За його словами, перший висновок можна буде робити в п'ятницю-суботу на цьому тижні. У той же час спостерігаються і тривожні "дзвіночки".

"Але є негативна тенденція - це високий показник захворюваності дітей, який росте, показник високої захворюваності на пневмонію і госпіталізації важких випадків занадто пізно ..." - додає експерт.

У той же час, на думку Рубана, чекати більш жорстких обмежувальних заходів варто при досягненні показника 24 на 100 тис. населення.

"Це показник, обґрунтований на підставі наявності койко-фонду в Києві і надання ефективної, кваліфікованої медичної допомоги. Якщо буде показник вище 24, на жаль, це буде пікове навантаження на медгалузі Києва ... Тому сьогодні ми посилили контроль за всіма суб'єктами господарювання з боку київської міської влади, Госпотребслужби, лабораторного центру щодо дотримання карантинних заходів. Але, на жаль, спостерігаємо тенденцію ігнорування ... " - уточнює чиновник.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...