Чи захищає вакцина БЦЖ від коронавірусу: У ВООЗ зробили несподівану заяву

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зробила несподівану заяву про вплив щеплення проти туберкульозу на ризик зараження коронавірусом COVID-19. Про це йдеться в її бюлетені.

За даними ВООЗ, немає підтверджених даних про те, що вакцина Бацила Кальмета-Герена (БЦЖ) захищає людей від інфікування вірусом, що викликає COVID-19.

В організації підкреслили, що вже проводяться два клінічних випробування, які стосуються цього питання, але поки що вакцинацію БЦЖ для запобігання коронавірусу не рекомендують.

Варто відзначити, що раніше в The New York Times вийшла новина, яка буквально "підірвала" інтернет-простір - у публікації йшлося про те, що щеплення БЦЖ нібито захищає від корона вірусу.

Керівник відділу досліджень інфекційних захворювань в Дитячому клінічному інституті Мердока в Мельбурні Найджел Кертіс заявив, що вакцина БЦЖ може зміцнити імунну систему, щоб вона краще захищалася від цілого ряду різних інфекцій, в тому числі і коронавірусу. Однак він визнав, що з'ясувати її ефективність проти COVID-19 вдасться тільки на практиці.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...