Чи знизять мобілізаційний вік в Україні через брак кадрів: У Міноборони дали відповідь

В Україні наразі темпи мобілізації зросли, порівняно з тими, які були наприкінці зими або на початку весни. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише "Новое время", передають Патріоти України.

"Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Тож станом на зараз гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", - сказав він.

Від якого віку відбувається мобілізація в Україні

18 травня 2024 року набув чинності закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку". Документ передбачає багато змін, зокрема й зниження призовного віку. 2024 року в Україні призовний вік знизився від 27 до 25 років.

Гнів небес: У День Військово-Морського Флоту РФ блискавка вразила кількох людей поряд з химерним храмом російської армії у Підмосков'ї з рашистською символікою (відео)

неділя, 28 липень 2024, 23:16

У Підмосков'ї блискавка "вклала" на місці трьох росіян. Одна із постраждалих змогла піднятися самостійно, а ось двоє чоловіків не подавали ознак життя. Сталося це у парку "Патріот" поряд із головним храмом російської армії. Соцмережі у події побачили "...

Майже 16 тис. грн на дитину: Як і хто за держпрограмою може отримати гроші на оздоровлення

неділя, 28 липень 2024, 23:00

Кабінет міністрів України на своєму офіційному сайті розмітив алгоритм отримання від держави коштів на оздоровлення дитини, передають Патріоти України. Зазначається, що путівки за програмою Оздоровлення можуть отримати:. Водночас цією послугою можна ск...