Чи звільнять зі служби, якщо у військового дружина вагітна третьою дитиною: Юрист дав пояснення

Чоловіки, у яких на утриманні троє неповнолітніх дітей і більше, мають право на відстрочку від мобілізації. Чи звільнять зі служби, якщо у військового народилася або має народитися третя дитина, розповів юрист практики військового права ЮК "Приходько та партнери" Артем Бродюк, передають Патріоти України.

За словами адвоката, сам факт вагітності дружини не прирівнюється до наявності третьої дитини і не є підставою для звільнення з військової служби.

"Підтвердити документально наявність трьох дітей можна, лише надавши свідоцтво про народження дитини (дітей) із зазначенням батьківства військовослужбовця", – зазначає Артем Бродюк.

За його словами, якщо дружина вагітна третьою дитиною, це означає, що у військовослужбовця наразі лише дві дитини на утриманні, тому в звільненні йому буде відмовлено. Він не матиме права на звільнення з військової служби до моменту народження третьої дитини.

Як звільнитися зі служби після народження третьої дитини

Потрібно подати відповідні документи, які підтверджують батьківство, а також переконатися у відсутності заборгованості зі сплати аліментів. Важливо пам'ятати, що сукупний розмір заборгованості не повинен перевищувати суму платежів за три місяці.

"Військовослужбовцям, які планують скористатися правом на звільнення за наявності трьох і більше дітей, варто уважно стежити за змінами в законодавстві та заздалегідь підготувати необхідні документи. Консультації з юристами та відповідальними особами у військових частинах можуть допомогти уникнути непорозумінь і забезпечити своєчасне звільнення", – радить юрист.

Ціни на продукти в Україні можуть значно зрости: Ось які причини та чого очікувати

четвер, 8 серпень 2024, 20:55

У 2024 році в Україні очікується зростання цін на харчові продукти на 5-10% через дефіцит електроенергії, залежно від тривалості використання генераторів. Оптимістичний сценарій передбачає зростання цін на 3-5%, тоді як песимістичний - на 10%, передают...

Чи звільнять зі служби, якщо у військового дружина вагітна третьою дитиною: Юрист дав пояснення

четвер, 8 серпень 2024, 19:10

Чоловіки, у яких на утриманні троє неповнолітніх дітей і більше, мають право на відстрочку від мобілізації. Чи звільнять зі служби, якщо у військового народилася або має народитися третя дитина, розповів юрист практики військового права ЮК "Приходько т...