Чим насправді є банани, огірки та помідори: Більшість споживачів навіть не здогадується

Як не дивно, ми часто називаємо фруктами чи овочами те, що насправді до них не відноситься. Наприклад, банани, помідори, баклажани чи виноград.

Багато хто дивується, дізнавшись, що все це - ягоди. Визначення ягід з наукової точки зору дає видання Mirror.

Ягода - це плід, який походить з однієї зав'язі і має м'яку шкірку та м'ясисту середину. Тому, наприклад, полуниці чи малини - зовсім не ягоди.

Саме слово "ягода" увійшло у вжиток задовго до появи ботанічної класифікації. Саме тому полуниці й називають ягодами, хоча технічно вони не потрапляють у цю підкатегорію, адже походять з квітів з декількома зав'язями.

Загалом ягоди складаються з трьох основних компонентів: м'якої зовнішньої оболонки плоду, його середини та насіння. Банани мають м'яку шкірку, м'ясисту середину й містять насіння в центральній, внутрішній частині плоду.

Характерним для ягід критеріям відповідають також виноград, ківі, баклажани, помідори, авокадо, огірки та гарбузи.

"Простіше кажучи, все, що вважається ягодою, підпадає під загальну категорію фруктів, але не всі фрукти відповідають ботанічним критеріям, щоб бути ягодами". - пише видання.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...