Чиновниця хотіла викинути з вікна сумки з грошима: ДБР заявило про викриття на Хмельниччині глави медкомісії та її сина на корупції (фото)

У Хмельницькому пройшли обшуки на роботі та вдома у керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина, який обіймає керівну посаду у облуправлінні Пенсійного фонду. Про це повідомили у ДБР, передають Патріоти України.

Обшуки проводились у справі незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. У керівниці МСЕК в робочому кабінеті знайшли $100 000, підроблені медичні документи, списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.

"Крім того, вдома у посадовців працівники ДБР знайшли майже $5 млн 244 тисяч, €300 000, понад 5 млн гривень, брендові прикрасі та коштовності. Правоохоронці знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти", - повідомили у ДБР.

Під час обшуків чиновниця намагалась позбутися доказів, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Також з'ясувалось, що їх родині належать 30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітних авто, корпоративні права на 48 млн гривень, готельно-ресторанний комплекс на майже 3 тисячі квадратних метрів в одному із парків Хмельницького. Також вони володіють нерухомістю в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина має майже $2,3 млн.

Чиновникам готують підозри за шахрайство в особливо великих розмірах, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення. Чиновникам "світить" позбавлення волі до 12 років з конфіскацією усього майна.

В Україні перерахують другу платіжку за газ: Ось скільки доведеться платити

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 15:56

Від 2025 року в Україні тариф на постачання газу буде загальним для всіх споживачів. Хоча сам тариф на доставлення залишився незмінним, у розрахунках платежів тепер враховуватиметься й обсяг споживання за газовий рік, що завершився у вересні 2024 року....

Держава не призначатиме субсидію всім українцям автоматично: Ось кому потрібно звернутись до Пенсійного фонду

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 15:45

Для більшості українців, яким призначали субсидію під час неопалюваного сезону, Пенсійний фонд (ПФУ) здійснить розрахунок самостійно. Проте деяким споживачам комунальних послуг все ж доведеться звернутися до органів ПФУ для розрахунку та призначення су...