"Чинить реальний вплив": Дві ночі без сну можуть змусити людей почуватися старшими, - дослідження

Достатньо двох ночей без сну, щоб люди відчули себе на кілька років старше, з'ясували в ході дослідження психологи зі Швеції, передають Патріоти України.

Виявлено, що в середньому добровольці почувалися старше на чотири роки, коли їм не давали спати всього чотири години протягом двох ночей поспіль, а деякі стверджували, що сонливість змушувала їх почувати себе на десятки років старше.

Протилежна картина спостерігалася, коли людям дозволялося залишатися в ліжку протягом дев'яти годин, хоча ефект був скромнішим: учасники дослідження стверджували, що після достатнього відпочинку почуваються в середньому на три місяці молодше за свій реальний вік.

"Навіть якщо ви спите менше всього дві ночі, це справляє реальний вплив на ваше самопочуття", – каже доктор Леоні Балтер, психонейроімунолог з Каролінського інституту в Стокгольмі.

За словами Балтера, сприйняття себе на багато років старше може не тільки викликати почуття слабкості, але й спонукати людей до нездорового харчування, знижуючи фізичну активність і роблячи їх менш схильними до спілкування та нових вражень.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...