COVID-19 наступає на Україну: Названо чотири регіони, які наближаються до режиму жорсткого карантину

Чотири регіони України-Сумська, Донецька, Житомирська та Харківська області – демонструють критичні передумови для переведення їх у червону зону карантинних обмежень. Найгірша ситуація в Сумській області, де коефіцієнт виявлення коронавірусу вже вище 30%, що вдвічі більше, ніж в середньому по всій країні. Про це заявив голова Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко, передають Патріоти України.

Під час свого брифінгу в середу, 13 жовтня, він розповів про те, що крім Херсонської області, де вже оголошена червона зона протиепідемічних обмежень, до режиму жорсткого карантину підходять Донецька, Житомирська, Сумська та Харківська області. У Сумській області фіксується найбільш критична ситуація - крім високого коефіцієнта виявлення коронавірусу, там перевищені показники щодо заповненості лікарняних ліжок для пацієнтів з киснем і фіксуються висока динаміка зростання госпіталізацій.

"До "червоного" рівня епідемічної небезпеки, крім Херсонської області, яка вже увійшла до "червоної" зони, підійшли Донецька, Житомирська, Сумська та Харківська області. З цих чотирьох регіонів найкритичніша ситуація у Сумській області, де коефіцієнт виявлення випадків інфікування вже перевищив 30%, це дуже багато, на 50% більше встановленого порогу і вдвічі більше, ніж в середньому по країні", - підкреслив Юрій Ганіченко.

Коронавірус в Україні

Згідно з даними на ранок середи, 13 жовтня, за минулі 24 години в Україні зафіксовано 16 309 нових випадків зараження COVID-19. Госпіталізовано 4 901 особу.

Вчені стверджують, що у середньому в Україні встановлюється 13 175 випадків коронавірусу на день. За прогнозами дослідників, вже до кінця жовтня кількість щоденних заражень COVID-19 може перевищити показник в 20 тисяч випадків.


Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...