Дачникам на замітку! Починайте підготовку вже зараз - кілька важливих правил весняної посадки садових дерев

Весною, коли дозволяє погода, у дачників починається підготовка до сезону. Так, у березні, якщо грунт не замерз і не перезволожений, можна висаджувати малину, кизил, глод, вишні та сливи. Якщо ви плануєте висаджувати дерева, потрібно знати певні правила, пише ProstoWay, передають Патріоти України.

Так, не рекомендується займатись посадками, якщо температура повітря нижче 0 градусів і якщо в грунті є замерзлі грудки.

Варто пам`ятати, що такі роботи мають бути завершені до моменту, коли починають набрякати бруньки. За два тижня до того, як висаджувати дерева, необхідно внести мінеральні добрива та перемішати родючий шар ґрунту з компостом та перегноєм.

Уважно придивіться до саджанця — примерзлі чи засохлі частини коріння потрібно обов`язково відрізати. Дотримання таких правил збільшить шанси на те, що молоде деревце приживеться та адаптується.

Клечальна субота перед Трійцею: які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 10:54

Трійця – одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва – П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...

Мобілізація в Україні: хто зможе виїжджати за кордон після 18 травня

субота, 18 травень 2024, 10:28

З 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію та порядок військової служби. При цьому основні правила виїзду за кордон залишаються без змін, але є деякі принципові нюанси. Укази президента України від 24 лютого 2022 року, які вводять воєнний ...