Дай, Боже, щастя: Звільнений з російського полону військовий моряк Володимир Варімез зіграв весілля (фото)

Цими вихідними, коли (так співпало) Росія почала процедуру передачі раніше захоплених нею українських кораблів, зіграв весілля Володимир Варімез - один з 24 наших моряків, що потрапили в російський полон в листопаді 2018 року під час переходу кораблів з Одеси до Маріуполя і звільнених у вересні нинішнього року, повідомляють Патріоти України.

Цю радісну подію 27-річний старший матрос буксира «Яни Капу» відсвяткував на своїй малій батьківщині - в Болградському районі Одеської області. На урочисту церемонію в Болградському районному РАЦСі зібралися рідні, друзі, просто місцеві жителі, які майже десять місяців перебування Володимира в російських застінках переживали за земляка. Інна - кохана Володимира Варімеза - всіма силами підтримувала його в той важкий час. Вона не тільки писала листи (які далеко не завжди доходили до адресата), але і приїжджала на судові засідання. У вересні, практично відразу після звільнення Володимира, відбулися заручини. А нині молодята офіційно оформили свій сімейний союз. Їх чекають приємні клопоти - облаштування нової квартири, яку моряку надали в Одесі.
Молодята навчаються у вишах. Зокрема, Володимир вступив до Національного університету «Одеська морська академія» і продовжує службу в рядах Військово-морських сил ЗС України. На момент захоплення українських кораблів Володимир був зв'язківцем на рейдовому буксирі «Яни Капу». До анексії Криму він служив в Севастополі на катері «Сміла», екіпажу якого вдалося вивести цей плавзасіб в порт Одеси. Виконуючи перехід до Маріуполя в листопаді 2018 го, моряк планував встигнути на сімейне торжество - в Ізмаїлі на нього чекали на 50-річний ювілей батька. Однак опинився в російському полоні. Там він і «відзначив» своє 27-річчя.
На затриманого моряка, як і на його товаришів по службі, після затримання в кінці листопада 2018 року в Керченській протоці завели кримінальну справу за незаконний перетин російського кордону. На засіданнях підконтрольного РФ Київського райсуду Сімферополя Варімез зажадав перекладача на українську мову і відмовився свідчити, посилаючись на Женевську конвенцію про статус військовополонених. Згодом адвокат моряка Анрі Цискарішвілі відзначав його почуття гумору і витримку. «Не дивлячись на все, що відбувається, він примудряється зберігати позитивний настрій, багато сміється, жартує. У ситуації, що склалася головною незручністю вважає гучне хропіння сусіда по камері», - писав у лютому 2019 року адвокат.
Джерело: Факты

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...