Дайте скрепам корвалолу: Ілон Маск показав відео повернення ракети-носія після рекордного запуску

Після рекордного 6-го запуску на Землю повернувся 13-метровий багаторазовий обтічник ракети Falcon 9. Ілон Маск опублікував відео його приземлення на величезну мережу на кораблі поблизу Флориди, передають Патріоти України.

Перевага компанії SpaceX над іншими ракетобудівними підприємствами є багаторазове використання своїх ракет. Повернення прискорювачів і обтікачів на Землю та їх повторний запуск дозволили SpaceX значно здешевити вартість відправлення вантажу та людей у космос, що вдарило по іншим комерційним операторам.

У SpaceX поставили черговий рекорд із повторного використання ракет: 18 серпня 2020-го обтічник Falcon 9 запустили вшосте. Крім того, подія стала знаковою для історії компанії, - це був сотий запуск команди Ілона Маска з початку перших польотів 2006-го. Ракета Falcon 9 на цей раз відправила чергову партію з 58 супутників для інтернету Starlink, а також кілька супутників для іншої компанії.

Найцікавішим стало повернення обтічника ракети. Ілон Маск опублікував у Twitter відео з падінням 13-метрового обтічника на величезну сітку, встановлену на кораблі. Обтічник важить майже тонну, і після виконання свого завдання з доставки вантажу на певну висоту, він повертається на Землю, розкриваючи парашути і передаючи GPS-сигнал. Це дозволяє пошуковій групі на кораблі завчасно розрахувати місце падіння обтічника і забезпечити йому м'яку посадку на спеціальну сітку. Вартість цього обтічника становить близько $6 млн, тому його повторне використання дозволяє компанії економити багато грошей. У той же час, обтічник треба безпечно повернути на Землю, запобігши його падінню в солону воду.

У SpaceX також використовують автоматичні системи посадки на плавучі платформи у океані для своїх прискорювачів. Однак, вони не завжди працюють так, як потрібно.

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...