Дайте скрепам потрійну "Спутник V": Американські військові розробили COVID-вакцину від усіх штамів

Вакцина американських військових проходить клінічні випробування

Американські вчені Національного військового медичного центру імені Волтера Ріда створюють власну вакцину від коронавірусу. За їхніми твердженнями, препарат діятиме проти всіх його штамів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense One.

Наголошується, що військова лабораторія отримала першу секвенцію ДНК вірусу COVID-19 на початку 2020 року. Так, ще на ранньому етапі вчені вирішили зосередитись на створенні вакцини, яка працюватиме не лише проти існуючого штаму, а й проти всіх його потенційних мутацій.

Вакцина Spike Ferritin Nanoparticle Волтера Ріда, або SpFN вже пройшла випробування на тваринах на початку цього року, показавши позитивний результат.

Крім того, перша фаза клінічних випробувань на людях, під час яких тестувалася вакцина проти Омікрону та інших штамів, завершилася цього місяця також із позитивними результатами.

Директор відділення інфекційних хвороб Волтера Ріда, лікар Кайвон Моджаррад пояснив, що на відміну від існуючих вакцин SpFN має білок "у формі футбольного м'яча з 24 гранями", що дозволяє вченим прикріплювати шипи декількох штамів коронавірусу до різних сторін білка.

Повідомляється, що випробування вакцини на людях зайняли більше часу, ніж очікувалося, тому що проводилися тестування на пацієнтах, які не були вакциновані та не хворіли на COVID, а це ускладнювало "збільшення кількості щеплених і швидке поширення варіантів Дельта та Омікрон".

"З Омікроном немає жодного способу врятуватися. Не можна уникнути цього вірусу. Тому я думаю, що дуже скоро або весь світ буде вакциновано, або інфіковано", - вважає Моджаррад.

Нова вакцина ще має пройти клінічні випробування другої та третьої фази.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...