Далекобійників не перевірятимуть? У Держприкордонслужбі розповіли про перетин кордону водіями

Протести далекобійників, які частково перекривали трасу Київ-Одеса у суботу, 18 травня, могли стати причиною зміни рішення про сувору перевірку водіїв при перетині кордону.

Звичайно, це лише припущення, але вчора, 19 травня, речник ДПСУ Андрій Демченко в етері телемарафону заявив про те, що Державна прикордонна служба України не перевіряє військово-облікові документи у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення, пише NV.

«Що стосується правил перетину кордону, то для водіїв наразі нічого не змінилось. Ті особи, які є в системі „Шлях“, які мають відповідні дозволи та розпорядження, як і раніше можуть перетинати кордон за тими ж правилами», — сказав речник.

Також речник зазначив, що зараз ДПСУ не перевіряє військово-обліковий документ у людей з інвалідністю і людей, що їх супроводжують, у людей, які перевозять гуманітарні вантажі, у працівників залізниці, у людей, які відносяться до авіаційної та морської галузі та людей, які обіймають певні посади.

Чи треба проходити ВЛК для оформлення броні від мобілізації - пояснення юриста

понеділок, 3 червень 2024, 6:58

Працівники критичних підприємств та деяких інших структур, робота яких важлива під час війни, підлягають бронюванню. Забронювати можуть не більше 50% військовозобов'язаних співробітників. Сама бронь надається на 6 місяців, далі її потрібно переглядати....

ТОП-6 найнадійніших недорогих автомобілів

понеділок, 3 червень 2024, 6:37

Покупка авто - завжди серйозна інвестиція, тож до вибору моделі слід підходити з усією відповідальністю. Вторинний ринок - подвійний ризик, адже деякі, на перший погляд якісні авто можуть з часом вимагати значних вкладень на ремонт та технічні витрати....